Vakantie Milaan

Profiteer van de laagste prijzen, boek nu je welverdiende vakantie naar het mooie Italie.

Milaan kent verschillende bezienswaardigheden. Op deze pagina worden er een aantal kort uitgelicht.

Met een lengte van 157 meter en een breedte van 92 meter wordt de Dom van Milaan alleen overtroffen door de Sint Pieter in Rome en de kathedraal van Sevilla. De Duomo Santa Maria Nascente is een meesterwerk van Gotische kunst en staat op het Piazza del Duomo in hartje Milaan. De dom is een belangrijke toeristische attractie. Het interieur wordt gekenmerkt door vele middeleeuwse schatten en het exterieur door tientallen torentjes en vele beelden.

Milaan vakantieHet Castello Sforzesco is een kasteel middenin Milaan dat verschillende musea huisvest. De bouw van het kasteel is in de 14e eeuw begonnen. De musea in het kasteel bevatten werken van onder meer Michelangelo en Leonardo da Vinci. Het kasteel kent verschillende stijlen, hoge pilaren en een binnenplaats (deze is helaas niet te betreden). Bij het zuidelijke gedeelte van het Kasteel staat een grote fontein.

Het theater La Scala wordt gezien als één van de mooiste theaters en operagebouwen in de wereld. Beroemde zangers en zangeressen tonen hun kunsten in bekende producties op het grootste toneel van Europa. La Scala heeft ongeveer 2800 plaatsen en de kaartjes voor voorstellingen zijn vaak maanden van te voren uitverkocht. Binnenin het theater bevindt zich mooie kunst, vergulde loges en een enorme kroonluchter.

Tussen het Piazza del Duomo en La Scala bevindt zich de Galleria Vittorio Emanuele II. Deze passage vol exclusieve winkels is een lust voor het oog. De mozaïeken van eblemen van Italiaanse steden op de vloer van exclusief marmer zijn uniek. De passage is van boven tot onder bijzonder en het bezoeken meer dan waard.

Milaan kent veel mooie kerken en kathedralen, maar Santa Maria della Grazie verdient een aparte vermelding. Niet zozeer door de kerk zelf, maar door de beroemde muurschildering van het Laatste Avondmaal gemaakt door Leonardo da Vinci.

Vakantie MilaanWanneer u voor de kunst en cultuur Vakantie Milaan bezoekt zijn de volgende plekken een absolute aanrader. Bibliotheca Ambrosiana, deze bibliotheek heeft bijzonder bijbel exemplaren en is de trotse bezitter van de Codex Atlanicus van Leonardo da Vinci. Tevens kent dit museum portretten van Caravaggio, Botticelli en Rafaël.
Padaglione Arte Contemporanea dit is een museam dat u uitdaagt om de nieuwe trends en stromingen in de kunstwereld tegenover de kunstenaars van (oudere) stromingen te zetten. Pinocateca di Brera is een museum dat opgericht is door Napoleon. Dit museum heeft een kunstcollectie van meer dan 400 werken die vanuit kerken door heel Europa afkomstig zijn.